Πρακτικα Συνελευσης 27/5


Κρατήσαμε μια λίστα ομιλητών για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση. Ο κάθε ομιλητής είχε στην διάθεσή του 3 λεπτά να εκφράσει την άποψη - πρόταση - προβληματισμό του.
- Νίκος Κ.: Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες είναι μια καινούρια διαδικασία που έχει μαχητικότητα και ανατρέπει όλη την προηγούμενη κατάσταση που υπήρχε στον κόσμο (στασιμότητα – μι κινητικότητα σε μαζικό επίπεδο). Είναι ένας διαφορετικός τρόπος συντονισμού και αντίδρασης, που δείχνει ότι υπάρχει πολύς κόσμος που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αντιδρά στο ήδη υπάρχων σάπιο πολιτικό σύστημα! Θεωρώ ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι μαζεύεται κόσμος στις πλατείες και συζητάει για όλα αυτά που τον προβληματίζουν.
- Γιώργος: Είμαι κι εγώ αγανακτισμένος με την κατάσταση...
στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και πιστεύω ότι είναι η ώρα να κάνουμε πράγματα και στην Άρτα. Να μαζευόμαστε κάθε μέρα στις πλατείες, να κάνουμε συνελεύσεις και να πει ο καθένας την άποψή του και να κάνουμε πράγματα, ώστε να ακουστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Κώστας Χ.: Το τελευταίο διάστημα έχει επικρατήσει η αμηχανία στον κόσμο, πράγμα το οποίο ανατρέπεται με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες. Εδώ και 1,5 χρόνο βιώνουμε όλοι τις απολύσεις, την καταστολή, την ανεργία, κ.α. Τα κόμματα δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα πράγματα (ούτε της αριστεράς που προσπαθούν γι' αυτό) και νομίζω ότι μόνο ακομμάτιστα μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση όπως π.χ. τα κατάφερε το κίνημα “Δεν Πληρώνω”. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 29/5. Να προσθέσω ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα της πλατείας.
- Χρήστος: Συμπληρώνοντας τον προηγούμενο ομιλητή για το κίνημα “Δεν πληρώνω” θέλω να πω ότι είναι νόμιμο να μην πληρώνεις τους δρόμους που δεν υπάρχουν! Ακόμη θέλω να δώσω ένα παράδειγμα: Με το τσουνάμι στην Ιαπωνία ακολούθησε – πέρα από την ανθρώπινη – οικονομική καταστροφή της χώρας. Η Ελλάδα έχει χρέος τριπλάσιο από αυτό που δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία μετά το τσουνάμι. Πως είναι δυνατόν η Ιαπωνία να καταστρέφεται με το 1/3 του χρέους της Ελλάδας και να μας λένε ότι εμείς μπορούμε και πρέπει να το πληρώσουμε;Αριστείδης: Με βάση τα καθημερινά μας προβλήματα μπορούμε να βρούμε πολλούς λόγους για να κατέβουμε στις πλατείες. Καλώ αυτούς που περνούν από την Σκουφά να μην μας κοιτάζουν αλλά να κάθονται μαζί μας στην πλατεία. Χρειάζεται θάρρος και επιμονή γι' αυτούς που είναι ήδη στις πλατείες!
- Άγγελος: Για μένα όλο αυτό που γίνεται δεν είναι διαδήλωση ούτε συλλαλητήριο είναι διαμαρτυρία. Ίσως να ξεκίνησε από το “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες” που ακούγεται ότι ειπώθηκε από τους Ισπανούς αλλά μάλλον είναι ράδιο αρβύλα. Είναι όμως μια μορφή διαμαρτυρίας που πρέπει να έχει στόχο το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν τα φάγαμε μαζί τους. Να διασπείρει την κινητοποίηση και στις πλατείες κι άλλων χωρών. Για να καταφέρουμε να είμαστε κάθε μέρα περισσότεροι είναι καλό να ξεκινήσουμε να οργανωνόμαστε και γι' αυτό προτείνω τη δημιουργία των εξής ομάδων: τεχνική υποστήριξη, εφοδιασμός υλικού, καλλιτεχνικά – εκδηλώσεις, γραμματειακή υποστήριξη και νομική υποστήριξη,web.
Αφού δεν είχαμε άλλους ομιλητές δώσαμε ένα τετράδιο στον κόσμο να γράψει οτι θέλει και αποφασίσαμε να το διαβάσουμε στην αυριανή συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου