Πρακτικα Συνελευσης 26/6


Προτάσεις:

-        Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία τις μέρες της απεργίας 28 και 29/6 στην Άρτα.
-        Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που καλούνται στο Σύνταγμα, γιατί εκεί παίρνονται οι αποφάσεις, εκεί πιέζονται οι βουλευτές, η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα. Η μαζική συμμετοχή από την Άρτα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο δε σημαίνει ότι αποκλείονται ή παραμελούνται οι δράσεις στην πόλη μας εκείνες τις μέρες.
Πρόταση: να πάρει απόφαση η συνέλευση αν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της πλ. Συντάγματος.
-        Ας πουν ποίοι...
θα πάνε στο Σύνταγμα και να ασχοληθούμε με τις δράσεις της Άρτας.
-        (Ανάγνωση κείμενου για κάλεσμα στην 48ωρη απεργία). Η πορεία στα γραφεία των βουλευτών και η σημερινή παρέμβαση έκαναν αίσθηση στους συμπολίτες μας. Προτάσεις: συμμετοχή στις πορείες στις 28 και 29/6.
-        Ο βασικός στόχος για τις δύο αυτές μέρες είναι να πλημμυρίσει το Σύνταγμα και έτσι να δημιουργηθούν ρήγματα από τον κόσμο στους βουλευτές και την κυβέρνηση. Να εκμεταλλευτούμε τα λεωφορεία που θα βάλουν από Πρέβεζα και Γιάννενα.
-        Η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα είναι πάρα πολύ σημαντική και μπορεί να καθορίσει την πορεία της χώρας. Είναι μια ιστορική μέρα και θα ήταν καλό να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι από Άρτα. Προτάσεις: 1) Να βοηθηθούν οικονομικά όσοι θέλουν να κατέβουν στο Σύνταγμα και δεν έχουν χρήματα (άνεργοι, απλήρωτοι,κ.α.) 2) Να γίνει κάλεσμα και στους υπόλοιπους Αρτινούς για το Σύνταγμα και τις δράσεις που θα γίνουν στην Άρτα (για το Σύνταγμα να αναπαραχθεί το πανελλαδικό κάλεσμα της συνέλευσης της πλ. Συντάγματος).
-        Δεν είναι τόσο σημαντικό να πάνε 10-20 άτομα από την Άρτα στο Σύνταγμα. Έχουμε πολλές δουλειές να κάνουμε εδώ, δε θα βοηθήσουμε εμείς στη μαζικότητα του Συντάγματος. Να κλείσουμε γρήγορα το θέμα της Αθήνας.
-        Επιτυχία που τα πρωί δεν εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι και πουλημένοι και με βάση την επερχόμενη 48ωρη απεργία πρέπει να ενώσουμε τον κόσμο της δουλειάς με τον κόσμο της πλατείας. Πρόταση: Να πάμε σε χώρους δουλειάς και να καλέσουμε τον κόσμο στην απεργία (πχ ΒΙΚΗ, ΙΟΝ, Πτηνοτροφικός συνεταιρισμός, Σούπερ Μάρκετ)
-        ήρθε κάποιος από τους εργαζόμενους στα προαναφερθέντα εργοστάσια στην πλατεία να μας πει τα προβλήματά τους και να μας ζητήσει στήριξη; Θα πάμε εμείς να δικαιώσουμε αυτούς που φοβούνται να πουν σε εμάς τα προβλήματά τους; Διαφωνώ με το να πάμε για στήριξη – περιφρούρηση της απεργίας στους παραπάνω χώρους γι' αυτό το λόγο.
-        Το διήμερο της απεργίας είναι οι πιο κρίσιμες μέρες του αγώνα μας.  Είναι πολύ σημαντικό το τι θα γίνει στο Σύνταγμα αλλά και το τι θα γίνει στις επαρχίες. Πρέπει να είμαστε όλο το 48ωρο στους δρόμους. Προτάσεις: 1) Τρίτη 28/6 συμμετοχή στην πορεία και μετά συζήτηση στην πλατεία με τους εργαζόμενους που απεργούν για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς. 2) Τετάρτη 29/6 κατάληψη δημαρχείου ή εφορίας και μετά πορεία που να καταλήγει στην πλατεία. 3)Κάλεσμα για αύριο το κείμενο που διαβάστηκε με βασικό σύνθημα αλλά και στόχο 2 μέρες οι πολίτες της Άρτας στο δρόμο.
-        Είναι λάθος μας να κατηγορούμε τους εργαζόμενους όπως αναφέρθηκε πριν. Οι εργαζόμενοι είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Να βρούμε τρόπους για γίνει πιο μαζική η πλατεία.
-        Προτάσεις: 1)Να γίνει μια ξεχωριστή συνεννόηση-συνέλευση αυτών που θα πάνε στο Σύνταγμα. 2)Να φτιαχτεί τώρα ταμείο για τα φυλλάδια που θα βγάλουμε και για τον κόσμο που θα πάει Σύνταγμα και να μοιραστούν στη μέση. 3) Για την Τρίτη και την Τετάρτη καλούμε τους πάντες! Ένα λάθος που έχει γίνει από όλους μας τις τελευταίες μέρες είναι ότι δεν φέρνουμε κόσμο μαζί μας στην πλατεία. Η Τρίτη είναι μια ιστορική μέρα για όλους μας! Δε θα βάλουμε κανένα εργαζόμενο απέναντί μας.
-        Είναι αντιπαραθετικό το να κατέβει κόσμος στο Σύνταγμα και το να γίνουν δράσεις στην πλατεία της Άρτας.
-        Άσχετα από το αν θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, ο κόσμος θα ζήσει τον εργασιακό μεσαίωνα. Έχει πολύ καιρό να εξαγγελθεί 48ωρη απεργία. Προτάσεις: 1) Να γίνει κάλεσμα των εργαζόμενων να απεργήσουν και της υπόλοιπης κοινωνίας να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση. 2)Επειδή υπάρχει δυσκολία από τον κόσμο να απεργήσει 48 ώρες να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία με δομές αλληλεγγύης από τη συνέλευση που θα δρουν καθημερινά.
-        Η συμμετοχή των αγανακτισμένων στην προηγούμενη απεργία άλλαξε τα χαρακτηριστικά της πορείας, τη ζωντάνεψε! Δεν απαξιώνω το κάλεσμα στην πλ. Συντάγματος, δεν πρέπει να πάει αντιπαραθετικό με το τι θα γίνει στην Άρτα. Είτε ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο είτε όχι οι άνεργοι δε θα βρουν δουλειά, οι απλήρωτοι δε θα πληρωθούν αλλά αν περάσει σίγουρα θα χειροτερέψουν τα πράγματα.
-        Να μη βγάλουμε ούτε να αναπαραχθεί το κάλεσμα του Συντάγματος.
-        Να μείνει ζωντανή η πλατεία της Άρτας, αλλά και να πάει κόσμος στο Σύνταγμα.
-        Υπάρχει πιθανότητα να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και αν αυτό συμβεί θα αλλάξει η κοινωνία όπως την γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και θα δώσει μια μεγάλη νίκη στον κόσμο! Όλα τα μάτια (εντός και εκτός Ελλάδας) είναι στραμμένα στο Σύνταγμα.
-        Δεν έχει νόημα να χάσουμε την ενέργειά μας και να συζητάμε για το τι, πως, ποιοι και αν θα καλέσουμε κόσμο στο Σύνταγμα. Είναι σημαντικό να αφυπνιστεί και να δράσει ο κόσμος τις επαρχίας στην πόλη του.
-        Στην πλατεία γίνεται ζύμωση. Το να παίρνουμε αποφάσεις για να αλλάξουμε τη ζωές μας είναι ένας αγώνας που τον φοβούνται.
-        Άλλοι χειρίζονται τις ζωές μας αυτή τη στιγμή. Έχουν συντριβεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και η δυνατότητα του κόσμου για δουλειά. Να αμφισβητήσουμε τον κοινοβουλευτισμό. Να παλέψουμε για αλλαγή του  αστικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος. Να υλοποιούνται οι αποφάσεις που παίρνονται στην πλατεία. Να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς αναπτύσσοντας αλληλεγγύη.
-        Να μην γίνονται ψηφοφορίες. Να στηριχθούν αυτοί που θέλουν να πάνε Σύνταγμα. Να δουλέψει η πλατεία γι' αυτούς που θα μείνουν εδώ!
-        Να πάρουμε απόφαση ότι θα κατέβουμε Σύνταγμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αδειάσει η πλατεία της Άρτας. Πρόταση: Να γίνει κατάληψη της εφορίας.
-        Να πάμε Σύνταγμα αλλά να μην βγει κάποιος από αυτούς που θα πάνε να εκπροσωπήσει τη συνέλευση της Άρτας.
-        Να χαιρετήσουμε την κινητοποίηση στην πλ. Συντάγματος διαβάζοντας κάποιο κείμενο που θα φτιάξουμε εδώ.
-        Να τυπωθεί η αφίσα με το Πωλείται με κάλεσμα στις απεργίες.
-        Να κάνουμε μετά την πορεία μποϊκοτάζ στις καφετέριες.
-        Να κολλήσουμε πίσσα και πούπουλα στην είσοδο της εφορίας και σε όποιον εργοδότη εκβιάσει τους εργαζόμενους ώστε να μην απεργήσουν. Να φτιάξουμε ένα μικρό κάλεσμα, πχ  “Είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι. Θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας”.
-        Για να έχουμε αποτελέσματα όσον αφορά το πως πάμε στον κόσμο πρέπει να έχουμε περισσότερες δράσεις, να πάμε στους χώρους δουλειάς και να τους καλέσουμε ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να γίνουμε περισσότεροι.
-        Κάποιοι από εμάς έχουν τη δικαιοδοσία να συμμετέχουν στο πανό του σωματείου τους.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  1. Συμμετοχή με πανό Αγανακτισμένων στην Άρτα στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις 28 και 29/6 που ξεκινούν από το Εργατικό κέντρο στις 10 π.μ.
  2. Παρέμβαση σε χώρους δουλειάς με το κείμενο που αποφάσισε η συνέλευση.
  3. Να φτιαχτεί λίστα ονομάτων για τον κόσμο που θέλει να πάει στην πλ. Συντάγματος και να δοθούν τα μισά λεφτά από το ταμείο που θα μαζευτεί σήμερα.
  4. Την Δευτέρα οι Αγανακτισμένοι μαζευόμαστε στις 19:30 για κάνουμε παρέμβαση για την απεργία στα σούπερ μάρκετ της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου