Πρακτικα Συνελευσης 4/6


Εισαγωγή – Ενημέρωση – 1200 φωτοτυπίες – κάλεσμα για αύριο – Εισαγωγή για την Υγεία.

Γιατρός:  περίθαλψη στην εποχή του μνημονίου, ισοπέδωση κατακτήσεων χρόνων, ξεπούλημα, νομοσχέδιο  επικεφαλίδων  από επιτροπή σοφών που εστιάζει στα χρήματα και όχι στις ανθρώπινες ζωές με σκεπτικό την εξοικονόμηση χρημάτων. Έχουν γίνει κινητοποιήσεις από την μεριά των γιατρών με ριζοσπαστικά αιτήματα...
για την δημόσια και δωρεάν υγεία. Επί της ουσίας έχει φτιαχτεί ένας χάρτης υγείας με σκοπό : κλείσιμο νοσοκομείων,   κλίνες σε ασφαλιστικές εταιρίες , παράδοση νοσοκομείων σε ιδιώτη , 5€ εισιτήριο κατ’ άτομο. Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα και σαν πολίτες να καταγγείλουμε τον γιατρό που θα πάρει φακελάκι , να γίνουν προσλήψεις γιατρών είναι άμεση απαίτηση.

Εργαζόμενη νοσοκομείου:  Υγεία – Περίθαλψη
Οι παράγοντες που εξασφαλίζουν την υγεία (περιβάλλον , εργασία κτλ) σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα δεν ικανοποιούνται. Το σύστημα είναι υπεύθυνο για την δημόσια υγεία.  Περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία υπήρχε εξαιτίας των καταστάσεων των κινημάτων και της λαϊκής απαίτησης. Οπότε υπήρχαν κοινωνικές παροχές. Με το πέρασμα των χρόνων και την υποχώρηση των κινημάτων υπήρξαν συνεχείς αφαιρέσεις. Δημιουργήθηκε η συνείδηση ότι η υγεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά εμπορεύσιμο. Οι κυβερνήσεις και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις είχαν το σύνθημα ‘’ ‘’Υγεία για όλους ’’ και πολύ διαφορετικό από το ‘’δωρεάν περίθαλψη’’ . Άρχισε η πληρωμή έστω 5€ , η πληρωμή των εξετάσεων για μεγάλο μέρος της κοινωνίας (μετανάστες , άνεργοι , ανασφάλιστοι). Μνημόνιο: Η κυβερνητική πολιτική εξορθολογεί λογιστικά. Τέρμα οι ζημιές πήγαν για κέρδη. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει δεν θα δέχεται παροχές υγείας. Οι αλλαγές είναι συγκλονιστικές. Οι άνθρωποι θα πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία. Επίσης κάθε πόλη δεν θα έχει το νοσοκομείο της. Θεραπευτικό τουρισμός.  Το δημόσιο νοσοκομείο προσπαθούν να το κάνουν κερδοφόρα επιχείρηση.

Άγγελος: Πρόταση για θεματική βραδιά την Δευτέρα πχ θέμα παιδεία.
Ερωτήσεις:
1)  Το προσχέδιο νόμου του Λοβέρδου  για την δωρεά οργάνων σε τι στάδιο είναι;
 2) Γιατί το νοσοκομείο δεν έχει φαρμακείο;

Απαντήσεις:
1)Είμαστε όλοι δωρητές οργάνων υποχρεωτικά αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο
2)Φαρμακείο υπάρχει αλλά υπάρχει έλλειψη φαρμακοποιών.

Ερωτήσεις:
1)Λύνεται το οικονομικό πρόβλημα με τα 5 € ενώ τα νοσοκομεία χρωστάνε τόσα;
2)Περί συνταγογραφήσεων και ελέγχων.
3)Περί προμηθειών.

Αγανακτισμένος: Συνάντηση σοφών την προηγούμενη Πέμπτη, αναγνώστηκε απόσπασμα για θέματα υγείας , του διευθυντή του νοσοκομείου που εκφράζει την άποψη του για το νοσοκομείο Άρτας  υπέρ συγχωνεύσεων κλινικών.

Αγανακτισμένος: Εξετάσεις που πλέον δεν καλύπτονται από ασφαλιστικούς φορείς. Το σύστημα δεν λογαριάζει τον ασθενή ως άνθρωπο αλλά ως εργαλείο.

Αγανακτισμένος: Κλείσιμο κλινικών λόγω έλλειψης πληρότητας με βάση κυβερνητικά δεδομένα. Το κόστος εις βάρος της ανθρώπινης υγείας.

Άγγελος: Αναφορά στο κίνημα δεν πληρώνω, στο νοσοκομείο αφού είναι απαίτηση η δωρεάν περίθαλψη. Τα τρόφιμα του νοσοκομείου προμηθεύονται από τοπικούς παράγοντες;  

Αγανακτισμένος από Θεσσαλονίκη: Μετέφερε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Θεσσαλονίκη είπε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις κ έκλεισε με το ότι βοηθάει στην προώθηση του κινήματος τυπώνοντας φυλλάδια.

Αγανακτισμένος; Τι σημαίνει υγεία; Η υγεία είναι το δικαίωμα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ζωή. Όχι να αποδίδει κέρδος. Είμαστε άνθρωποι που δικαιούμαστε να είμαστε υγιείς και όχι μηχανές ή ανταλλακτικά που συντηρούμε κάποιο σύστημα. Επίσης τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην ασθένεια; Η ποιότητα ζωής ή η υποβάθμιση του περιβάλλοντος , που εξαιτίας του αναγκαίου κέρδους  του συστήματος μας οδηγεί αρχικά στην κατανόηση της υγείας και έπειτα το σύστημα ξανακερδίζει, για να μας γιατρέψει

Άγγελος : Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι απλήρωτοι από το 2008 πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους να ενδιαφερθούν για την δική μας υγεία;

Αγανακτισμένος: Συζήτηση για τις αυτοκτονίες 50 ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης του κόσμου.

Αγανακτισμένος: Καταρχήν τι είναι τα δημόσια αγαθά ,πώληση δημοσίων αγαθών από τον αέρα ως υγεία , παιδεία κ.α. Κατάργηση έννοιας δημοσίου αγαθού . Κατάργηση συγκρότησης δημόσιας κοινωνίας. Ανατροπή σχέσεων παραγωγών που θέλουν τον άνθρωπο εργαλείο σε μια παραγωγική μηχανή με μόνο σκοπό το κέρδος. Η δωρεά οργάνων με βάση το σύστημα που προωθείται θα οδηγήσει σε αγοραπωλησίες οργάνων.

Αγανακτισμένος: Είναι αδιανόητο σε μια οργανωμένη κοινωνία να μην νιώθω ασφάλεια για την παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Αγανακτισμένος:  Πρόταση η συνέλευση να οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα. Μια ημέρα ξανά παρέμβαση στο νοσοκομείο της Άρτας προκειμένου ο κόσμος να μην πληρώσει εξετάσεις.

Άγγελος: αναφορά στα προχθεσινά πρακτικά , πρόταση που έχει ξαναγίνει  να φέρουμε αύριο ένα κεράκι ως συμβολική κίνηση. Να ψηφιστεί το να δημοσιεύονται τα πρακτικά μας στο ίντερνετ.Ψηφοφορία.
Απόφαση θα δημοσιεύονται τα πρακτικά στο ίντερνετ.

Αγανακτισμένος:  Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να παρευρισκόμαστε καθημερινά στην πλατεία λόγω δουλειάς π.χ η ανάγνωση των πρακτικών μας βοηθά να λαμβάνουμε γνώση για το τι συνέβη.

Αγανακτισμένος:  να μην υπάρχουν μόνο προτάσεις αλλά και αποφάσεις.

Απόφαση την Τετάρτη  8/6 θα παρευρεθούμε στο νοσοκομείο για κατάληψη, ώστε να μην πληρώσουν οι πολίτες 5€ και εξετάσεις. Αλληλεγγύη στους γιατρούς και εργαζομένους ,δωρεάν περίθαλψη για όλους .

Θα δημιουργήσουμε σχετική λίστα στην γραμματεία της πλατείας μας , για να οργανωθούν καλύτερα τα άτομα που θα πάνε στο νοσοκομείο.

Αγανακτισμένος:  Πρόταση να υπάρξει ένα κάλεσμα και στον κόσμο για να συμμετέχει.

Αγανακτισμένος:  Πρόταση πανό έξω από το νοσοκομείο. Με το εξής σύνθημα: Ο όρκος του Ιπποκράτη δεν αξίζει 5 €. Ψηφίστηκε.

Απόφαση: Να δημιουργηθεί το πανό με υπογραφή Αγανακτισμένοι στην Άρτα.

Αγανακτισμένος:  Χθες μαζευτήκαν 30 €. Αύριο θα προσκομιστεί η απόδειξη από τις φωτοτυπίες.

Αγανακτισμένος:  Πρόταση αν μπορεί κάποιοι να παίξουν μουσική με δική τους πρωτοβουλία , όχι κάτι οργανωμένο.

Αγανακτισμένος:  Προσοχή να μην ρυπαίνουμε το χώρο που μας φιλοξενεί.

Τέλος συνέλευσης όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν την συζήτηση σε πηγαδάκια.

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ – ΕΝΙΑΙΟ καταργεί τους παράσιτους στη Γη!

    Ιδιαίτερα στη σημερινή κατάσταση,
    η διάδοση της ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και του ΕΝΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου, περιορίζει την εγωμανία.


    Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς παράσιτους, μίζες και διχόνοια.
    ΔΕ χρειάζεται να περιμένουμε να αλλάξουν το νόμο οι διχαστικοί κομματικοί μοναρχικοί και πότε θα ξαναγίνουν εκλογές!
    Μπορoύμε να αρχίσουμε με πρωτοβουλίες ανά περίσταση ή δήμο, αναδείχνοντας με ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο τους εκάστοτε εντολοδόχους μας, και έτσι να δουν όλοι στην πράξη ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με προκριματική, ανεπίσημη κάλπη πριν από τις εκλογές, διαμορφώνοντας από όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών.
    Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
    http://enieopsifodeltio.wordpress.com
    http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
    http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82 http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
    http://apps.facebook.com/causes/61685
    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html
    Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
    Αν. Αττική – Συκαμίνου
    Γρεβενά – Αβδέλλας
    Δωδεκανήσου – Αστυπάλαιας, Λειψών
    Ηρακλείου - Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
    Ιωαννίνων - Βαθυπέδου
    Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
    Λάρισας - Καρυάς
    Λασιθίου - Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
    Λευκάδας - Καστού
    Ρεθύμνης - Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
    Σερρών - Άνω Βροντούς
    Χανίων - Γαύδου, Κρυονερίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή