Πρακτικα Συνελευσης 3/6


Αρχή συνέλευσης με περίπου 150 άτομα.

Αρχικά έγινε μια ανάγνωση του ψηφίσματος – καλέσματος της πλατείας Συντάγματος (2/6/2011). Υπήρξε χειροκρότημα, ορίστηκε ο συντονιστής και ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις:
-        Για μένα το κείμενο είναι πολύ καλό. Γνωρίζω ότι βγήκε μετά από πολύ κόπο στην Αθήνα (συνελεύσεις, συζητήσεις, διορθώσεις) και ανοίγει μια κουβέντα με σωστό προσανατολισμό. Θεωρώ ότι πρέπει να υπερψηφιστεί.
Έγινε δεύτερη ανάγνωση του ψηφίσματος – καλέσματος της πλατείας Συντάγματος (2/6/2011), μετά από ερώτηση αν υπάρχουν άλλα κείμενα να διαβαστούν (βάσει της χθεσινής απόφασης της συνέλευσης), αλλιώς να περιμένουμε λίγο και να γίνει ψηφοφορία. Συνέχιση τοποθετήσεων:
-        Το κείμενο είναι καλό και μου αρέσει που αναφέρεται στο ότι πρέπει...
να έχουμε αξιοπρέπεια στη ζωή μας και ότι παλεύουμε γι' αυτό. ΠΡΟΤΑΣΗ: Στο τέλος να μπουν περισσότερα συνθήματα.
-        Το κείμενο είναι καλό. ΠΡΟΤΑΣΗ: Να μπει στο τέλος το σύνθημα του πανό και με βάση τη χθεσινή απόφαση να μοιραστεί στον κόσμο.
-        Συμφωνώ με το κείμενο και με το σκεπτικό ότι θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο την Κυριακή στην πλατεία. Θα ήθελα όμως να κάνω μια επιπλέον πρόταση για το επόμενο διάστημα. ΠΡΟΤΑΣΗ: Υπάρχουν ήδη κάποιες πόλεις οι οποίες αποφάσισαν στις συνελεύσεις τους ότι θα είναι πολύ καλό να υπάρξει μια μέρα όπου όλος ο κόσμος απ' όλη την Ελλάδα θα πάει στην πλατεία Συντάγματος. Θεωρώ ότι αυτή η πρόταση πρέπει να υιοθετηθεί και από τη δική μας συνέλευση, γιατί ενώ βλέπουμε όλοι μας ότι το σύστημα φοβάται με τη συμμετοχή του κόσμου σ' αυτό το κίνημα, συνεχίζει να επιτίθεται σε όλη την κοινωνία φέρνοντας το μεσοπρόθεσμο! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε αποφασισμένοι να τους διώξουμε! Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να τους το αποδείξουμε είναι να πλημμυρίσει τη πλατεία Συντάγματος με τους αγανακτισμένους όλης της χώρας! Σκέφτομαι ότι μια μέρα απεργίας από αυτές που έχουν ήδη προκηρυχθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό!
-        Να μη βιαζόμαστε να ψηφίσουμε μπορεί κάποιος να σκέφτεται – επεξεργάζεται αυτά που συζητάμε.
-        Να μην ψηφίζουμε στο τέλος, γιατί όσο περνάει η ώρα μειώνεται ο κόσμος και είναι καλό να ξέρουν οι περισσότεροι από μας τι ψηφίζεται κάθε μέρα.
-        Η απόφαση να παρθεί σήμερα και σύντομα, γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε κείμενο να μοιράσουμε.
-        Το κείμενο θα είναι το εργαλείο μας για τις επόμενες μέρες.
-        Επί της διαδικασίας: Να δουλευτεί στο μυαλό μας το ήδη υπάρχον κείμενο. Δε θα θέσω το δικό μου κείμενο για να μη γίνει μπάχαλο η συνέλευση. Στις 9/6 έχει προκηρυχθεί απεργία και για μένα στο κείμενο δεν τίθεται το ότι το σύστημα ξεπουλάει τα πάντα. Δεν αναφέρεται στο μεσοπρόθεσμο και το τι θα επιφέρει αυτό στους νέους εργαζόμενους (5ωρο, εργασιακός μεσαίωνας). Να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους του συστήματος και το που θέλει να μας πάει , ώστε να ανοίξει μια πιο ουσιαστική κουβέντα.
-        Να μαζέψουμε (εμείς που είμαστε εδώ) κόσμο στην πλατεία την Κυριακή, ώστε να μπορούμε να φέρουμε και τους περαστικούς.
-        Η χθεσινή απόφαση ήταν να έρθουν κείμενα και να συν διαμορφώσει η συνέλευση το δικό της κείμενο. Να διαβαστούν αυτά που έχει ετοιμάσει ο καθένας από μας. Πρώτα να ζητηθεί από τους παρόντες να διαβαστούν όσα κείμενα έχουν έρθει και να συν διαμορφωθούν και μετά να συζητήσουμε για το ψήφισμα του Συντάγματος.
-        Είναι καλό να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις πλατείες. Είναι γνωστό ότι ούτως ή αλλιώς όλοι ζητάμε τα ίδια πράγματα, γι' αυτό και θα ήθελα να υιοθετηθεί το ψήφισμα του Συντάγματος. Είναι πιο ουσιώδες να συζητήσουμε κάτι καινούριο παρά να ξεψαχνίζουμε το οποιοδήποτε κείμενο με το οποίο οι περισσότεροι συμφωνούν. Να ξεκινήσουμε να συζητάμε από μια βάση και όχι από πολλές, δλδ πολλά κείμενα.
-        Υπάρχει η χθεσινή απόφαση την οποία δεν τηρούμε σήμερα.
-        Ήρθε ένα κείμενο που είναι προϊόν από άλλη συνέλευση. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Η βάση είναι να δούμε τι θέλουμε να γράφει το κείμενο. Για μένα θα πρέπει να λέει τα εξής:
  1. Να τονίζει την επίθεση της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ, κλπ σε όλους τους πολίτες.
  2. Να δίνει ενδεικτικά παραδείγματα για το τι σημαίνει αυτή η επίθεση
  3. Για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Δε θα μπορούμε να το υπερασπιστούμε γιατί δεν έχει γίνει ζύμωση του κειμένου στη συνέλευσή μας.
-        Συμφωνώ με το ψήφισμα του Συντάγματος. Είναι περιεκτικό, καλύπτει το 99% των περιπτώσεων και είναι καλό να πάει εκεί που είναι να πάει.
-        Για να βγει το ψήφισμα του Συντάγματος έχουν παλέψει πολλές μέρες. Αν υπάρχουν άλλα κείμενα, να διαβαστούν τώρα και να κάνουμε μια ενδεικτική ψηφοφορία.
-        Να μην προσπαθούμε να κλείσουμε το θέμα. Να κατατίθενται όλες οι απόψεις και να προχωρούμε συνθέτοντας τις απόψεις μας. Να γίνει δουλειά στον κόσμο που δεν έρχεται στην πλατεία. Να ψηφίσουμε τώρα που είμαστε αρκετοί.
-        Όταν δεν υπάρχει ομοφωνία είναι καλό να υπάρχει συναίνεση (δλδ κάποιοι να κάνουν λίγο πίσω). Να υπάρχουν όσο γίνεται ενιαίες τοποθετήσεις, ώστε να βγαίνουν κείμενα προς τα έξω. Πολλοί έχουν την ικανότητα του λόγου, ας βγουν τα κείμενα στα τοπικά ΜΜΕ. Επίσης, έχει πολύ μεγάλο νόημα να βγαίνουν ενιαία ψηφίσματα πανελλαδικά. Έχω φέρει και τυπώσει κάποιες αφίσες. Δεν έχουν υπογραφή, αν σας αρέσει, μπορείτε να κρατήσετε αρκετές εδώ και να τις κολλήσετε κι εσείς. Εμείς που την τυπώσαμε, θα ξεκινήσουμε την αφισοκόλληση από σήμερα.
-        Γιατί έρχεται κάποιος και φέρνει αφίσα χωρίς να ρωτήσει και μας ανακοινώνει ότι θα την κολλήσει;
-        Μη γινόμαστε υπερβολικοί. Το κείμενο είναι καλό και το ξέρουμε.
-        Εδώ είμαστε 100 άτομα που έχουμε κριτική σκέψη και αποφασίζοντας το ψήφισμα του Συντάγματος είναι σαν να είμαστε άχρηστοι και να μην μπορούμε να γράψουμε ένα κείμενο. Είναι προσβολή στην νοημοσύνη μας.
-        Να συζητάμε πιο πολύ πάνω στην ουσία του κάθε κειμένου και όχι το από που έρχεται και αν είμαστε χαζοί ή αν μπορούμε ή όχι να βγάλουμε κείμενο. Να μη συζητάμε για πολλή ώρα για ένα τόσο μικρό ζήτημα. Λαϊκή συνέλευση υπάρχει για να συζητιούνται θέματα επί της ουσίας. Για μένα είναι πολύ καλό το ότι κάποιος ζήτησε να ενσωματωθεί μια παράγραφος στο ψήφισμα και δεν διάβασε όλο το κείμενο που έφερε από τη στιγμή που το ψήφισμα του Συντάγματος τον καλύπτει.
-        Είναι ωραίο που ανάβουν τα αίματα. Να επανέλθουμε όμως στη συνέλευση και ότι θέλουμε να βγάλουμε κείμενο και στις χθεσινές μας αποφάσεις. Το ψήφισμα του Συντάγματος είναι πολύ καλό. Πριν αποφασίσουμε σήμερα αν θα είναι αυτό ή κάποιο άλλο να διαβαστούν αυτά που έχουν έρθει από μας. Να τηρούμε τη διαδικασία και τις αποφάσεις που πήραμε χθες. Αν είχαμε χθες το κείμενο μπορεί να είχαμε ψηφίσει κάτι άλλο. Χρειαζόμαστε ένα μέσο για να φέρουμε κόσμο εδώ την Κυριακή.
-        Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες που γίνεται η προσπάθεια να καπελωθεί και να ακυρωθεί η συνέλευση (το χθεσινό κείμενο και η σημερινή αφίσα). Αυτοί που το έκαναν δε νοιώθουν τι σημαίνει συνέλευση. Το σίγουρο είναι ότι κάθε βράδυ θα διαφωνούμε. Ο καθένας έχει την άποψή του μπορεί να την εκφέρει και αυτό είναι κτήμα της συνέλευσης. Σήμερα είχαμε παρατράγουδα: ένας από μας προώθησε ή διάβασε το χθεσινό ακυρωμένο κείμενο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό με την υπογραφή Αγανακτισμένοι στην Άρτα. Αν δεν αποφασίζουμε κάτι στην συνέλευση, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά να μιλάει ως άτομο. Ότι αποφασίζεται εδώ θα εκπροσωπείται μόνο από τους Αγανακτισμένους στην Άρτα.
-        Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Κάθε μέρα ακούμε για το γίνεται στην Αθήνα. Στην Άρτα υπάρχουν άλλα βιώματα. Να συμφωνήσουμε και να μη βγάλουμε κείμενο αλλά μόνο δύο γραμμές. Να μην υπάρχει ακολουθητισμός με την Αθήνα. Η αντιπαράθεση για το που φτιάχνεται το κείμενο. Να φτιαχτεί εδώ, να γίνουν αντιπαραθέσεις και έτσι θα γνωριστούμε καλύτερα.
-        Συμφωνώ με τον προηγούμενο ομιλητή, αλλά πρακτικά δεν γίνεται να έχουμε άμεσα δικό μας κείμενο πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό.
-        Σήμερα είναι η πρώτη μου συνέλευση. Ποιός είναι ο στόχος του κειμένου; Να πειστούν οι Αρτινοί! Όμως δεν θα διαβαστούν τα κείμενα από τον κόσμο: να μην υπάρχει κείμενο αν δε μπορούμε να συμφωνήσουμε και να καλούμε μόνο μέσα από τη ντουντούκα.
-        Τίθεται θέμα για τη διαδικασία της συνέλευσης. Δε μπορεί να έρχεται ο καθένας και να λέει “έφερα, το κολλάω ή το προωθώ μόνο μου”. Να τηρείται η διαδικασία της συνέλευσης.
-        Η ουσία είναι ότι εγώ πχ έγραψα ένα κείμενο και δεν το διάβασα αλλά έκανα πρόταση για προσθήκη μιας παραγράφου από το δικό μου κείμενο. Αν δεν λέγαμε ότι το κείμενο είναι απόφαση του Συντάγματος θα είχε ήδη περάσει, αν έλεγε πριν για την αφίσα ότι προτείνω την αφίσα στη συνέλευση να ψηφίσουμε γι' αυτό, θα είχε πάλι περάσει. Πρέπει να υπάρχει πιο προσεκτική λογική και να μην δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Διαβάζω το δικό μου κείμενο, θεωρώ ότι το ψήφισμα του Συντάγματος είναι πολύ καλό και αυτό το κείμενο ας βγει πιο μετά, αν το συμφωνήσουμε.
-        Το 2ο κείμενο είναι αρκετά μεγάλο. Σημείωση για το πρώτο (βλ. Ψήφισμα του Συντάγματος) να αναφέρεται στο πολιτικό σύστημα και όχι μόνο στην κυβέρνηση.
-        Το κείμενο θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα μας απασχολεί.
-        Να μην λέμε κατηγορίες χωρίς να έχουμε επιχειρήματα. Θέλω να υιοθετηθεί η αφίσα, δεν έχω πρόθεση καπελώματος γι' αυτό και δεν έβαλα υπογραφή. Το παρουσιάζω ως πρόταση, αν δεν περάσει η πρόταση εγώ θα προχωρήσω γιατί θεωρώ ότι μπορώ να αντισταθώ και με αυτόν το τρόπο. Με καίει πολύ το να το κάνω ομαδικά ως απόφαση της συνέλευσης. Έδωσα όσες εξηγήσεις μπορούσα να δώσω. Για το ποιός είμαι που ρωτήθηκα θέλω να πω ότι δεν ντρέπομαι γι' αυτό που είμαι. Η αφίσα αποφασίστηκε από μια παρέα ανθρώπων που είμαστε σ' ένα τσιπουράδικο.
-        Μου άρεσε το κείμενο του Συντάγματος και το έφερα και πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουμε άμεσα. Επίσης, να μη διακόπτουμε τους ομιλητές, γιατί μετά κάποιοι θα φοβούνται να μιλήσουν. Να μην σταματάμε τις πρωτοβουλίες των μελών της συνέλευσης. Ήρθε για να πάρει άδεια απ' τη συνέλευση για να κάνει αυτό που θέλει χωρίς την υπογραφή της συνέλευσης; Ντροπή σε αυτόν που διάβασε το κείμενο στα ΜΜΕ. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη συνέλευσή μας. Να βρεθεί αυτός που το έκανε και να τον ενημερώσουμε ότι έχει κάνει λάθος και να μην ξανασυμβεί.
-        Είμαστε μιάμιση ώρα και συζητάμε για το κείμενο! Για ποιό λόγο να βγάλουμε εμείς κείμενο; Εμένα μου αρέσει η αφίσα, την έφερε για να την δούμε και να αποφασίσουμε αν μας αρέσει για να την χρησιμοποιήσουμε.
-        Αν ήθελε να περάσει η αφίσα από αμεσοδημοκρατική διαδικασία να έφερνε προσχέδιο. Ή από αφέλεια, ή από πρόθεση ή κατά λάθος την έφερε τυπωμένη. Να μην ψάχνει αφισοκολλητές. Για μένα το θέμα με την αφίσα πρέπει να λήξει εδώ, επειδή την έφερε τυπωμένη.
-        Γιατί στην αφίσα απεικονίζεται μόνο η Ελλάδα; Διαφωνώ με το να είναι η Ελλάδα πάνω στην αφίσα και προτείνω να είναι όλη η Γη.
-        Όλα να βγαίνουν από τη συνέλευση τα κείμενα, οι αφίσες, όλα.
-        Βρεθήκαμε εδώ γιατί έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς λόγους για να κινητοποιηθούμε. Ένα μίνιμουμ νήμα που ενώνει το κάθε ένα από μας μπορεί να είναι ένα κείμενο. Υπάρχουν 3-4 πράγματα που μπορούν να μας ενοποιήσουν για να ενημερώσουμε, να προσκαλέσουμε, να παροτρύνουμε το κόσμο να έρθει στην πλατεία. Να σπάσουμε την ατομικότητά μας και να συζητάμε. Να είναι όλο και περισσότερος κόσμος στην πλατεία και για να προσδιορίσουμε το τι πιστεύει η πλατεία αλλά και να φέρουμε αποτέλεσμα. Όλο αυτό που γίνεται θέλουμε να φέρει αποτέλεσμα, να χάσουν αυτοί και να νικήσουμε εμείς! Για μένα είναι σωστές οι κριτικές που γίνονται επί της διαδικασίας. Πρέπει όμως να παρθεί μια απόφαση τώρα και αν υπάρχει άλλο κείμενο να διαβαστεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε αρκετοί, ώστε να μην είναι εκφυλισμένη η απόφαση που θα πάρουμε.
-        Ανάγνωση 3ου κειμένου.
-        Το 2ο κείμενο είναι φλύαρο για το στόχο που έχουμε, ο οποίος είναι το κάλεσμα κόσμου. Το 3ο είναι λιγότερο φλύαρο και το 1ο είναι περισσότερο επικοινωνιακό για το στόχο μας. Να παρακολουθούμε τι γίνεται, να συζητάμε την επικαιρότητα με βάση τις προσλαμβάνουσες του καθενός. Για την αφίσα: Η Ελλάδα είναι το καναρίνι του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και είναι λογικό να είναι πάνω στην αφίσα. Να απορριφθεί ο τρόπος που ήρθε η αφίσα, να είχε έρθει με το προσχέδιο αλλά όντως η αφίσα είναι καλή.
-        Τόση μιλάμε για ένα κείμενο που θα καλεί τον κόσμο. Κάποιος πήρε λάθος πρωτοβουλία, όμως να μη γίνεται προσωπική επίθεση, να υπάρχει ψυχραιμία και επιχειρήματα από αυτόν που φέρνει αντίρρηση. Όσοι ήρθαν απόψε μπορεί να μην ξαναέρθουν γιατί δεν έχουμε μάθει να συμπεριφερόμαστε όμορφα στους συνομιλητές μας.
-        Οι εξελίξεις και η θεματική είναι γνωστά και το κείμενο είναι η ανάγκη που έχουμε να μιλήσουμε στον κόσμο και να εξηγήσουμε ότι δεν είμαστε κάποιοι τρελοί που βαράνε κατσαρόλες, ούτε έχουμε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά να τους δείξουμε ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Να σταματήσουν οι παραφιλολογίες.
-        Η πιο σωστή κουβέντα ειπώθηκε από το νεότερο μέλος της συνέλευσης. Να συμπεριφερόμαστε πιο όμορφα στους συνομιλητές μας. Για την αφίσα αν το είχε χειριστεί αλλιώς ώρα θα είχαμε πάρει απόφαση. Το ψήφισμα του Συντάγματος είναι πολύ καλό. Τα άλλα δύο κείμενα επί της ουσίας δεν έχουν διαφορές με το πρώτο και είναι εξαιρετικά κείμενα. Να κρατηθούν για μελλοντική χρήση. Είναι αρκετά αργά για να φτιάξουμε κείμενο από την αρχή.
-        Να γραφεί μια παράγραφος, να μπουν και 5 αιτήματα, μερικά συνθήματα και τέλος. Να μην υπάρχει κανονικό κείμενο.
-        Το ζήτημα είναι ότι θέλουμε να απευθυνθούμε στον κόσμο που είναι καχύποπτος. Τι είμαστε εμείς εδώ πέρα: αμεσοδημοκρατία, με διάλογο – κουβέντα και να κάνουμε βήματα. Είναι εδώ μαθητές, εργαζόμενοι, κόσμος που έχει και άλλα πράγματα να κάνει. Γίνεται κάτι διαφορετικό, αμφισβητούμε την κατάσταση και παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Δε διαφωνώ με τα άλλα κείμενα.
-        Έγινε συζήτηση που κατέληξε σε ψηφοφορία για τα κείμενα με AΠΟΦΑΣΗ να τυπωθούν και τα 2 κείμενα (1200 αντίγραφα). Τα δύο κείμενα:




ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!
Πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός στις 5/6

            Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου. Από τις 25 Μαΐου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
            Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα, σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:
-                    γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-                    γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-                    γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-                    γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-                    γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-                    γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.

            Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μας εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”
            Θέλουμε να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένο κίνημα αντίστασης ενάντια στην πολιτική του συστήματος και με στόχο της ανατροπή της στην πλατεία και στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, το σχολεία και τα πανεπιστήμια. Με οργάνωση, αγώνα και ενότητα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί θέλουμε τη ζωή μας όλη και όχι με δόσεις.

Άμεση δημοκρατία τώρα!
Δεν χρωστάμε Δεν πουλάμε Δεν πληρώνουμε!



ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Κάθε μέρα στις 7 μμ στον Αγ. Δημήτριο


-   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!
-      Πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός στις 5/6
-         
-        Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
-        Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μετανάστες που έχουμε έρθει στην πλατεία Εθν. Αντίστασης στην Άρτα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
-        Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν ψάχνουμε τι μας χωρίζει, βρίσκουμε τι μας ενώνει.
-        Εδώ στην πλατεία θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
-        Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να υπερασπίσουμε τα κοινωνικά μας δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση.
-        Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να υπερασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα στην εργασία, ενάντια στην τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας.
-        Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα (ωράριο, μισθοί, κλπ) ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν.
-        Είμαστε εδώ γιατί δε θέλουμε να παραλάβουν τα παιδιά μας μια χώρα – καμένη γη -, παράρτημα των δανειστών μας.
-        Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε αυτό το σάπιο σύστημα που αναδύει μια μπόχα που μας πνίγει, να το ανατρέψουμε, για να δούμε το παρόν μας και να ονειρευτούμε το μέλλον μας.
-        Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλατεία.
-        Να πάρουν πίσω τα μέτρα που μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Διεκδικούμε το πλούτο που εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.
-        Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
-      Άμεση δημοκρατία τώρα!
-      Δεν χρωστάμε Δεν πουλάμε Δεν πληρώνουμε!
-        
-        
-        
-      ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου